Een bijzondere uitgeverij met bijzondere boeken, dat is Warber Publicaties. De uitgeverij is onderdeel van Warber Rehabilitatie. De missie? Slachtoffers van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) een stem geven.

Het ontstaan van Warber Publicaties

Warber Publicaties is opgericht door Wiebe de Boer. Toen Wiebe 39 jaar was, werd hij van achteren aangereden. Wiebe beschreef zijn eigen levensweg en de ervaringen van lotgenoten in vier publicaties. Hij bracht deze boeken uit onder de naam Wiebe Warber en onder de vlag van Warber Publicaties.

Het logo van Warber Publicaties is afgeleid van de Griekse en Romeinse mythologie. De twee figuren staan bekend als Castor en Pollux. De linker figuur ‘draagt’ zijn diagnose en heeft hulp nodig. De figuur naast hem heeft het licht vast. Het logo draait om waarheid en vriendschap, de twee belangrijkste factoren bij de herkenning en erkenning van Niet Aangeboren Hersenletsel.

De naam ‘Warber’ is een Fries woord en betekent ijverig, arbeidzaam, bezig, in de weer, in actie, onderweg en op pad. Het kan ook vertaald worden als ‘sterker maken’. Warber komt voor in de uitdrukking ‘Dy’t mei de duvel te dwaan hat, moat warber wêze’. Mede daarom publiceren wij onder de naam Warber Publicaties.
Sluiten

Winkelmand

Stuur een e-mail naar info@warberpublicaties.nl